Zdrowa wersja tortilli, z grillowanym kurczakiem i cukinią, przygotowanej w elektrycznym grillu. Tortille można podawać z różnymi dodatkami, w zależności od upodobań. Smakuje bardziej niż z przydrożnego bistro, dlatego że jest domowa i ze zdrowych składników.
Składniki ( 2 porcje)
1. Piersi z kurczaka czyścimy i przyprawiamy, cukinię myjemy i kroimy w plasterki. Grillujemy w elektrycznym grillu ( u mnie ok 13 minut przy najwyższej temperaturze )
2. Roszpunkę myjemy, dodajemy pokrojoną paprykę, grillowaną cukinię. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi, czosnkiem i pieprzem. Dodajemy olej rydzowy i wszystko mieszamy.
3. Ser, roszpunkę z warzywami i kurczaka zawijamy w placki tortilli i grillujemy. Gdy już są gotowe polewamy sosem meksykańskim.
Składniki ( 2 porcje)
- 1 pierś z kurczaka
- 2 placki tortilli
- 2 papryki
- 1 cukinia
- 1 opakowanie roszpunki
- 1/2 szklanki oleju rydzowego ( np. SemCo)
- zioła prowansalskie, czosnek granulowany, pieprz
- ser mozarella
- sos meksykański ( przepis znajdziecie TUTAJ)
1. Piersi z kurczaka czyścimy i przyprawiamy, cukinię myjemy i kroimy w plasterki. Grillujemy w elektrycznym grillu ( u mnie ok 13 minut przy najwyższej temperaturze )
2. Roszpunkę myjemy, dodajemy pokrojoną paprykę, grillowaną cukinię. Przyprawiamy ziołami prowansalskimi, czosnkiem i pieprzem. Dodajemy olej rydzowy i wszystko mieszamy.
3. Ser, roszpunkę z warzywami i kurczaka zawijamy w placki tortilli i grillujemy. Gdy już są gotowe polewamy sosem meksykańskim.
Bardzo lubię i często robię!
OdpowiedzUsuń