sobota, 15 czerwca 2013

Tortellini ze szpinakiem, zapiekane z serem.

Składniki( 2 porcje ) :
  • 1/2 opakowania tortellini
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego ( np. SemCo) 
  • czosnek granulowany, pieprz, sól, 
  • ser żółty
  • 1/2 szklanki śmietanki 18%
  • 1/2 opakowania serca mascarpone
  • 1/2 cebuli
  • 3 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1. Tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać szpinak i poczekać aż się rozmrozi. Doprawić i dodać śmietankę oraz serek mascarpone . Doprowadzić do wrzenia.
3. Tortellini przełożyć do żaroodpornego naczynia, wymieszać z przygotowanym sosem i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok 180 st C na około 15-20 minut.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz