Składniki( 2 porcje ) :
1. Tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać szpinak i poczekać aż się rozmrozi. Doprawić i dodać śmietankę oraz serek mascarpone . Doprowadzić do wrzenia.
3. Tortellini przełożyć do żaroodpornego naczynia, wymieszać z przygotowanym sosem i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok 180 st C na około 15-20 minut.
- 1/2 opakowania tortellini
- 200 g mrożonego szpinaku
- 2 łyżki oleju rzepakowego ( np. SemCo)
- czosnek granulowany, pieprz, sól,
- ser żółty
- 1/2 szklanki śmietanki 18%
- 1/2 opakowania serca mascarpone
- 1/2 cebuli
- 3 ząbki czosnku
1. Tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać szpinak i poczekać aż się rozmrozi. Doprawić i dodać śmietankę oraz serek mascarpone . Doprowadzić do wrzenia.
3. Tortellini przełożyć do żaroodpornego naczynia, wymieszać z przygotowanym sosem i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do ok 180 st C na około 15-20 minut.
Wyborne
OdpowiedzUsuń