Idealny dodatek do nachos'ów, chipsów, pizzy, zapiekanek i wielu innych dań.. Bardzo prosty w przygotowaniu, a można go wykorzystać na różne sposoby.
Składniki:
Składniki:
- 2 świeże papryki
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki wody
- pieprz, sól
- Papryke umyć, pokroić na małe kwadraciki. Włożyć do garnka, wlać wodę, dodać przyprawy i gotować ok 10 minut.
- Następnie zdjąć z ognia, odstawić na chwilę i zblendować. Gdy masa będzie zblendowana ( nie musi być dokładnie) wstawić na ognień, dodać przecier pomidorowy i ketchup i zagotować. Odstawić do ostygnięcia i przełożyć do słoiczków. Przechowywać w lodówce.
Chipsy od razu lepiej smakują z takim sosem!
OdpowiedzUsuń