piątek, 1 marca 2013

Makaron ze szpinakiem.

Obiad zdrowy, szybki, smaczny i dodający dużo energii to obiad idealny. Makaron ze szpinakiem to właśnie taki obiad. Pełnoziarnisty makaron jest zdrowy, a szpinak jest niskokaloryczny oraz zawiera np. dużo magnezu, żelaza i kwasu foliowego, które są niezbędne w zdrowej diecie.

Składniki (2 porcje) :
1/2 opakowania makaronu pełnoziarnistego
250g mrożonego szpinaku
1/2 szklanki śmietanki ( 12-18%)
1/2 cebuli
1 łyżka masła
sól, pieprz, czosnek granulowany, bazylia

Przygotowanie:
1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu
2. Pokrojoną cebule podsmażyć na maśle i dodać zamrożony szpinak. Gdy szpinak będzie rozmrożony przyprawić i dodać śmietankę, doprowadzić do wrzenia. Dodać makaron, chwilę podgotować i wymieszać.


1 komentarz:

  1. Kocham szpinak, a z makaronem to już w szczególności :>

    OdpowiedzUsuń