sobota, 2 marca 2013

Piersi z kurczaka w chipsach paprykowych

Niby zwykłe piersi z kurczaka, ale dzięki panierce z chipsów paprykowych i żółtego sera, danie staje się niepowtarzalne. Najlepsze z frytkami, sałatka i sosem czosnkowym. Są niesamowite.


Składniki :
  • 2 piersi z kurczaka
  • sól,pieprz
  • 1 mała paczka chipsów paprykowych
  • żółty ser
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 szklanki mleka

Przygotowanie:
1. Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Miksujemy jajko z mąką i mlekiem.
3. Do startego sera dodajemy pokruszone chipsy ( najlepiej by były grubokrojone!).
4. Kawałki kurczaka najpierw maczamy w cieście naleśnikowym, następnie obtaczamy w chipsach i serze. Smażymy na rozgrzanym oleju przez ok 10  minut.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz