Składniki :
- 1 paczka makaronu pełnoziarnistego, spaghetti
- 2 filety z łososia (bez skóry)
- 1 szklanki śmietanki 18%
- ser Feta
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, pieprz cytrynowy, przyprawa do ryby
- czosnek niedźwiedzi "ROYAL BRANDS" ( można zastąpić świeża bazylią lub pominąć)
Przygotowanie:
1. Łososia przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zawinąć w papier aluminiowy i piec w piekarniku w temperaturze 200 st C przez około 30 minut.
2. Ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu.
3. Gdy łosoś będzie gotowy wyjąć z piekarnika. Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć na rozgrzaną patelnię. Dodać śmietankę i doprowadzić do wrzenia, dodać pieprz cytrynowy i przyprawę do ryby.
4. Makaron ułożyć na talerzu i polać sosem. Posypać czosnkiem niedźwiedzim i ułożyć pokrojoną fetę. Wszystko posypać bazylią.
Pyszności :) Jest tu wszystko, co lubię.
OdpowiedzUsuńNie jadłam takiego połączenia, ale wypróbuje:)
OdpowiedzUsuńNaprawdę polecam ;)
Usuńidealny pomysł na obiadek ;d
OdpowiedzUsuń