poniedziałek, 25 lutego 2013

Makaron z łososiem i serem feta.


Składniki :
  • 1 paczka makaronu pełnoziarnistego, spaghetti
  • 2 filety z łososia (bez skóry)
  • 1 szklanki śmietanki 18%
  • ser Feta
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, pieprz cytrynowy, przyprawa do ryby
  • czosnek niedźwiedzi "ROYAL BRANDS" ( można zastąpić świeża bazylią lub pominąć)


  Przygotowanie:

1. Łososia przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zawinąć w papier aluminiowy i piec w piekarniku w temperaturze 200 st C przez około 30 minut.
2. Ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu.
3. Gdy łosoś będzie gotowy wyjąć z piekarnika. Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć na rozgrzaną patelnię. Dodać śmietankę i doprowadzić do wrzenia, dodać pieprz cytrynowy i przyprawę do ryby.
4.  Makaron ułożyć na talerzu i polać sosem. Posypać czosnkiem niedźwiedzim i ułożyć pokrojoną fetę. Wszystko posypać bazylią.



4 komentarze: