środa, 27 marca 2013

Kotajl truskawkowo- szpinakowy

Wcześniej był przepis na koktajl truskawkowy i koktajl jagodowy. Tym razem postanowiłam przygotować koktajl w którym podstawą będzie szpinak. Nie byłam pewna czy truskawki będą pasować, ale cieszę się, że zaryzykowałam. Koktajl okazał się pyszny, pożywny i dietetyczny. Już mam kilka pomysłów na kolejne koktajle owocowo-warzywne i warzywne. Pewnie niebawem pojawią się na blogu, idealne do przygotowania w przerwie między nauką do matury ;)

Składniki ( 2 szklanki ) :
  • 1 szklanka szpinaku baby
  • 250 g truskawek
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego ( można zastąpić zwykłym ) 
Przygotowanie :
1. Usunąć szypułki z truskawek, umyć truskawki i szpinak. Włożyć truskawki i szpinak do wysokiego naczynia, dodać jogurt naturalny, cukier i zblendować na  gładką masę. Podawać schłodzony i udekorowany truskawkami.


3 komentarze:

  1. ciekawi mnie duet truskawka-szpinak :) jak tylko pojawią się truskawki muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadła truskawki ze szpinakiem i camembertem, ale jako koktajl - boję się.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Orcia, nie ma co się bać ;p trzeba próbować ;) !

      Usuń