Wcześniej był przepis na koktajl truskawkowy i koktajl jagodowy. Tym razem postanowiłam przygotować koktajl w którym podstawą będzie szpinak. Nie byłam pewna czy truskawki będą pasować, ale cieszę się, że zaryzykowałam. Koktajl okazał się pyszny, pożywny i dietetyczny. Już mam kilka pomysłów na kolejne koktajle owocowo-warzywne i warzywne. Pewnie niebawem pojawią się na blogu, idealne do przygotowania w przerwie między nauką do matury ;)
Składniki ( 2 szklanki ) :
1. Usunąć szypułki z truskawek, umyć truskawki i szpinak. Włożyć truskawki i szpinak do wysokiego naczynia, dodać jogurt naturalny, cukier i zblendować na gładką masę. Podawać schłodzony i udekorowany truskawkami.
Składniki ( 2 szklanki ) :
- 1 szklanka szpinaku baby
- 250 g truskawek
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego ( można zastąpić zwykłym )
1. Usunąć szypułki z truskawek, umyć truskawki i szpinak. Włożyć truskawki i szpinak do wysokiego naczynia, dodać jogurt naturalny, cukier i zblendować na gładką masę. Podawać schłodzony i udekorowany truskawkami.
ciekawi mnie duet truskawka-szpinak :) jak tylko pojawią się truskawki muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńJadła truskawki ze szpinakiem i camembertem, ale jako koktajl - boję się.
OdpowiedzUsuńOrcia, nie ma co się bać ;p trzeba próbować ;) !
Usuń