Składniki( na 12 mini sztuk):
Jajko, jogurt i olej zmiksować na gładką masę, następnie dodać wszystkie sypkie produkty ( wcześniej wymieszane razem) i dokladnie wymieszać.
Jeśli posiadasz pączkownicę: Nagrzej pączkownice i za pomocą szprycy napełnionej ciastem napełniać pączkownicę i piec ok 2 minuty.
W piekarniku : Nagrzać piekarnik do 150 st. C. Na blasze rozłożyć papier do pieczenia. Za pomocą szprycy na papierze formować kółka i wstawić do piekarnika na ok 10 minut.
Po ostudzeniu można dowolnie dekorować mini pączki.
Lukier:
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka wody
1 łyżeczka kakao
Wszystko dokladnie wymieszać.
Dodatkowo:
Do posypania można użyć migdałów, orzechów, cukru, soli, czekolady...
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 1 i 1/2 łyżki jogurtu naturalnego
Jajko, jogurt i olej zmiksować na gładką masę, następnie dodać wszystkie sypkie produkty ( wcześniej wymieszane razem) i dokladnie wymieszać.
Jeśli posiadasz pączkownicę: Nagrzej pączkownice i za pomocą szprycy napełnionej ciastem napełniać pączkownicę i piec ok 2 minuty.
W piekarniku : Nagrzać piekarnik do 150 st. C. Na blasze rozłożyć papier do pieczenia. Za pomocą szprycy na papierze formować kółka i wstawić do piekarnika na ok 10 minut.
Po ostudzeniu można dowolnie dekorować mini pączki.
Lukier:
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka wody
1 łyżeczka kakao
Wszystko dokladnie wymieszać.
Dodatkowo:
Do posypania można użyć migdałów, orzechów, cukru, soli, czekolady...
A ja mam pytanie, jak robisz z podwojnej porcjii to dajesz 2 lyzeczki proszku, bo taki aparat mam , a jeszcze w nim nic nie pieklam ! Dzieki za odpowiedz! Ewa
OdpowiedzUsuńTak, jeśli robisz z podwójnej porcji to wszystkie składniki dajesz podwójnie ;) ale jak dasz półtorej łyżeczki to też będzie dobrze ;)
OdpowiedzUsuń