niedziela, 2 czerwca 2013

Makaron Pappardelle z sosem śmietanowo-kurkowym

Składniki :
  • 1 opakowanie makaronu Pappardelle
  • 1 cebula
  • 1 serek mascarpone
  • 1/2 szklanki śmietanki 18%
  • 300 g kurek
  • sól, pieprz
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego ( np. SemCo) 

Przygotowanie :
1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
2. Kurki ugotować w osolonej wodzie, następnie podsmażyć na patelni z pokrojoną cebulką.
Dodać serek mascarpone i śmietanę. Przyprawić i doprowadzić do wrzenia.



1 komentarz:

  1. Bardzo elegancki i na pewno pyszny makaron... Uwielbiam kurki w śmietanie, klasyczne połączenie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń