Składniki :
Przygotowanie :
1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
2. Kurki ugotować w osolonej wodzie, następnie podsmażyć na patelni z pokrojoną cebulką.
Dodać serek mascarpone i śmietanę. Przyprawić i doprowadzić do wrzenia.
- 1 opakowanie makaronu Pappardelle
- 1 cebula
- 1 serek mascarpone
- 1/2 szklanki śmietanki 18%
- 300 g kurek
- sól, pieprz
- 1/4 szklanki oleju rzepakowego ( np. SemCo)
Przygotowanie :
1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
2. Kurki ugotować w osolonej wodzie, następnie podsmażyć na patelni z pokrojoną cebulką.
Dodać serek mascarpone i śmietanę. Przyprawić i doprowadzić do wrzenia.
Bardzo elegancki i na pewno pyszny makaron... Uwielbiam kurki w śmietanie, klasyczne połączenie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń