niedziela, 17 lutego 2013

Truskawki z jogurtem

Pierwsze w tym roku świeże truskawki. Jeszcze nie polskie, ale już niedługo. Narazie musimy się cieszyć tymi importowanymi. Idealny pomysł na szybkie śniadanie, bądź leniwą, niedzielną kolację. Ja mogłabym jeść zawsze i o każdej porze.

Składniki :
  •  3 łyżki płatków "Fittnes"
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 5 dużych truskawek
Przygotowanie :
1. Truskawki umyć i odkroić szypułki, pokroić na mnejsze części.
2. Układać warstwami jogurt-płatki-truskawki aż szklanka będzie pełna ;)

Można użyć innych, ulubionych płatków bądź musli. Idealne będą te z dodatkiem czekolady lub orzechów.


3 komentarze:

  1. wygląda pysznie. czekam już na nasze, polskie, truskawki! :))))

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam!:) też lubię takie wariacje, które są idealne na deser czy śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nienawidzę, no nienawidzę importowanych truskawek. Nic nie mogę z tym zrobić :)
    Ale sam pomysł bardzo... hmm... popularny :) Przewija się w mojej kuchni w każde lato.

    OdpowiedzUsuń