środa, 6 lutego 2013

Muffinki czekoladowo-toffi.

Wiem, jutro tłusty czwartek. W związku z tym dniem powinnam dziś robić pączki, ale moja babcia pomyślała za mnie. Zrobiła mnóstwo, pysznych pączków.  Ja, odpuściłam sobie pieczenie pączków i zrobiłam muffinki czekoladowe, które w środku kryją masę krówkową. Są słodkie, puszyste i pyszne. Idealne na jutrzejszy dzień.


Składniki (24 sztuki):
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 500 ml mleka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 puszka masy krówkowej
  • groszki czekoladowe
 Przygotowanie :
1. Mąkę, jajka, mleko, cukier, kakao, proszek do pieczenia zmiksować na jednolitą masę.
2. Ciastem wypełnić papilotki ( łyżka ciasta, łyżka masy krówkowej i znów ciasta), posypujemy groszkami czekoladowymi i pieczemy ok 15 minut w 200 st C.







1 komentarz:

  1. Ale fajne masz papierki! Muffinki zamiast pączków też są pyszne.

    OdpowiedzUsuń