Składniki ( na około 4 porcje ):
1. Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu
2. Mielone usmażyć na oleju, przyprawić solą czosnkową i pieprzem. Pomidory z puszki zblendować razem z przecierem pomidorowym i przyprawami. Marchewkę i groszek ( bez wody ) dodać do usmażonego mięsa, podsmażyć przez 3 minuty i dolać zblendowany sos. Wszystko wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
3. Ryż wsypać na talerz, polać sosem. Wszystko posypać startym serem i udekorować groszkiem.
- 500 g drobiowego mięsa mielonego
- 4 torebki ryżu brązowego
- 1/2 słoika marchewki konserwowej
- 1/2 puszki groszku
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka bio pomidorów czips ( Royal Brand)
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
- 1/2 łyżeczki przyprawy do drobiu
- pieprz
- starty, żółty ser
1. Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu
2. Mielone usmażyć na oleju, przyprawić solą czosnkową i pieprzem. Pomidory z puszki zblendować razem z przecierem pomidorowym i przyprawami. Marchewkę i groszek ( bez wody ) dodać do usmażonego mięsa, podsmażyć przez 3 minuty i dolać zblendowany sos. Wszystko wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
3. Ryż wsypać na talerz, polać sosem. Wszystko posypać startym serem i udekorować groszkiem.
Dla mnie bez groszku i jestem w niebie !
OdpowiedzUsuń