poniedziałek, 21 stycznia 2013

Domowy budyń czekoladowy.

 To moj pierwszy domowy budyń, pierwszy, który jadłam. Wcześniej zdażało mi się go jeść ale tylko jako krem w placku czy torcie. Jest świetnym pomysłem na śniadanie. Szybko się przygotowywuje, jest aksamitny i pyszny.

Składniki( 1 miseczka ) :
  • 1,5 szklanki mleka ( u mnie 1,5%)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka cukru
Dodatkowo:
  • pokruszone orzechy i czekolada
Przygotowanie:
1. Szklanke mleka i cukier zagotować w garnku, na małym ogniu.
2. Do reszty mleka wsypać kakao i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i wlać do zagotowanego mleka.
3. Wszystko wymieszać, podgrzać przez chwilę ( aż zgęstnieje) i przełożyć do miseczki.
4. Udekorować orzechami i czekoladą.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz