To moj pierwszy domowy budyń, pierwszy, który jadłam. Wcześniej zdażało mi się go jeść ale tylko jako krem w placku czy torcie. Jest świetnym pomysłem na śniadanie. Szybko się przygotowywuje, jest aksamitny i pyszny.
Składniki( 1 miseczka ) :
1. Szklanke mleka i cukier zagotować w garnku, na małym ogniu.
2. Do reszty mleka wsypać kakao i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i wlać do zagotowanego mleka.
3. Wszystko wymieszać, podgrzać przez chwilę ( aż zgęstnieje) i przełożyć do miseczki.
4. Udekorować orzechami i czekoladą.
Składniki( 1 miseczka ) :
- 1,5 szklanki mleka ( u mnie 1,5%)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka cukru
- pokruszone orzechy i czekolada
1. Szklanke mleka i cukier zagotować w garnku, na małym ogniu.
2. Do reszty mleka wsypać kakao i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i wlać do zagotowanego mleka.
3. Wszystko wymieszać, podgrzać przez chwilę ( aż zgęstnieje) i przełożyć do miseczki.
4. Udekorować orzechami i czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz