Składniki:
Płaty makaronu gotować przez ok 4 minuty we wrzącej wodzie z dodatkiem oleju.
Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę i dodać mięso mielone. Gdy wszystko bęzie podsmażone dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Aby makaron był miękki po zapieczeniu w piekarniku należy do sosu dodać ok 1-2 szklanki wody. Makaron układać warstwami na zmianę z sosem. Wierzch posypać serem i zapiec w piekarniku, w 180st C przez ok 20 minut.
- ok 12 płatów makaronu do Lasagny
- 70 dag mięsa mielonego z indyka
- 1 przecier pomidorowy
- 2 cebule
- ok 30 dag żółtego sera
- przyprawy ( sól, pieprz, chili, czosnek, zioła prowansalskie)
Płaty makaronu gotować przez ok 4 minuty we wrzącej wodzie z dodatkiem oleju.
Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę i dodać mięso mielone. Gdy wszystko bęzie podsmażone dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Aby makaron był miękki po zapieczeniu w piekarniku należy do sosu dodać ok 1-2 szklanki wody. Makaron układać warstwami na zmianę z sosem. Wierzch posypać serem i zapiec w piekarniku, w 180st C przez ok 20 minut.
chętnie bym spróbowała :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam, jeszcze została ;))
OdpowiedzUsuń