Składniki:
Na początku należy zrobić wywar z kostki rosołowej ( wg. instrukcji na opakowaniu).
Włoszczyznę należy umyć i pokroić w wąskie paseczki, a ziemniaki w kostkę. Włoszczyznę wrzucić do przygotowanego wywaru i w połowie czasu gotowania się włoszczyzny dodać ziemniaki ( zeby się nie rozgotowały). Piersi z kurczaka należy oczyścić, umyć, pokroić w paseczki i podsmażyć na rozgrzanym oleju, należy przyprawić trochę bardziej niż zwykle ;) . Mięso na patelni należy zalać wywarem i podgotować, by mięso zmiękło. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy wywar z mięsem do garnka ( tego w którym jest włoszczyzna), dodajemy również pokrojoną paprykę konserwową i dolewamy zalewy od papryki. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i papryką, podgotowujemy wszystko razem przez ok 10 minut.
Polecam podawać z grzankami podgrzanymi w piekarniku z żółtym serem i przyprawami.
- 1 kostka rosołowa drobiowa
- 2 piersi z kurczaka
- 5 ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 seler
- 1 pietruszka
- 1 słoik papryki konserwowej
- olej
- sól, pieprz, papryka
Na początku należy zrobić wywar z kostki rosołowej ( wg. instrukcji na opakowaniu).
Włoszczyznę należy umyć i pokroić w wąskie paseczki, a ziemniaki w kostkę. Włoszczyznę wrzucić do przygotowanego wywaru i w połowie czasu gotowania się włoszczyzny dodać ziemniaki ( zeby się nie rozgotowały). Piersi z kurczaka należy oczyścić, umyć, pokroić w paseczki i podsmażyć na rozgrzanym oleju, należy przyprawić trochę bardziej niż zwykle ;) . Mięso na patelni należy zalać wywarem i podgotować, by mięso zmiękło. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy wywar z mięsem do garnka ( tego w którym jest włoszczyzna), dodajemy również pokrojoną paprykę konserwową i dolewamy zalewy od papryki. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i papryką, podgotowujemy wszystko razem przez ok 10 minut.
Polecam podawać z grzankami podgrzanymi w piekarniku z żółtym serem i przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz