czwartek, 8 listopada 2012

Naleśniki zapiekane z serem.

Ciasto :
  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • szczypta soli i pieprzu

Farsz:
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 6 pieczarek
  • olej
  • przecier pomidorowy
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • ser żółty
  • zioła prowansalskie, pieprz, sól

Dodatkowo:  żółty ser

Ciasto : Wszystkie składniki połączyć za pomocą miksera i smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Farsz: Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić drobno i podsmażyć na oleju. Dodać przecier pomidorowy, przyprawy i doprowadzić do wrzenia. Na końcu dodać kukurydzę i wymieszać.

Naleśniki napełnić farszem i zawinąć ( w kopertę). Ułożyć na papierze do pieczenia, posypać serem i wstawić do piekarnika na ok 20 min w temp. 200 st. C.

Można podawać z sosem meksykańskim lub czosnkowym.




2 komentarze:

  1. Wyglądają ciekawie. Przyznam, że nigdy nie zastanawiałam się jak smakuje naleśnik z takimi sosami. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. w takim razie zachęcam do spróbowania ;) Są naprawde pyszne!

    OdpowiedzUsuń