Ciasto :
Farsz:
Dodatkowo: żółty ser
Ciasto : Wszystkie składniki połączyć za pomocą miksera i smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Farsz: Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić drobno i podsmażyć na oleju. Dodać przecier pomidorowy, przyprawy i doprowadzić do wrzenia. Na końcu dodać kukurydzę i wymieszać.
Naleśniki napełnić farszem i zawinąć ( w kopertę). Ułożyć na papierze do pieczenia, posypać serem i wstawić do piekarnika na ok 20 min w temp. 200 st. C.
Można podawać z sosem meksykańskim lub czosnkowym.
- 2 jajka
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- szczypta soli i pieprzu
Farsz:
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 6 pieczarek
- olej
- przecier pomidorowy
- 1 mała puszka kukurydzy
- ser żółty
- zioła prowansalskie, pieprz, sól
Dodatkowo: żółty ser
Ciasto : Wszystkie składniki połączyć za pomocą miksera i smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Farsz: Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić drobno i podsmażyć na oleju. Dodać przecier pomidorowy, przyprawy i doprowadzić do wrzenia. Na końcu dodać kukurydzę i wymieszać.
Naleśniki napełnić farszem i zawinąć ( w kopertę). Ułożyć na papierze do pieczenia, posypać serem i wstawić do piekarnika na ok 20 min w temp. 200 st. C.
Można podawać z sosem meksykańskim lub czosnkowym.
Wyglądają ciekawie. Przyznam, że nigdy nie zastanawiałam się jak smakuje naleśnik z takimi sosami. ;)
OdpowiedzUsuńw takim razie zachęcam do spróbowania ;) Są naprawde pyszne!
OdpowiedzUsuń