Składniki :
Ciasto ułożyć w tortownicy lub formie do tarty. Pieczarki i cebulę pokroić. Przyprawić i podsmażyć na patelni. Gdy pieczarki i cebula będą podsmażone należy dodać śmietankę, doprowadzić do wżenia. Na samym końcu dodać pokrojiny szczypiorek i wylać wszystko na ciasto. Na górę położyć ser i wstawić do piekarnika na ok 20 minut i temp. 200 st C.
- 1 gotowe ciasto francuskie ( np. z Lidla)
- ok 20 dag pieczarek
- 1 cebula
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 duża mozarella
- ser żółty
- 3 łyżki śmietanki 12 %
- sól i pieprz
Ciasto ułożyć w tortownicy lub formie do tarty. Pieczarki i cebulę pokroić. Przyprawić i podsmażyć na patelni. Gdy pieczarki i cebula będą podsmażone należy dodać śmietankę, doprowadzić do wżenia. Na samym końcu dodać pokrojiny szczypiorek i wylać wszystko na ciasto. Na górę położyć ser i wstawić do piekarnika na ok 20 minut i temp. 200 st C.
Bardzo fajne połączenie. :)
OdpowiedzUsuń