Składniki :
7 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki żytniej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
6 jajek
2 łyżki cukru
6 jabłek
migdały i łyżeczka cynamonu
konfitura ( ja użyłam wiśniowej konfitury babci)
Mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia i ok 3 łyżki migdałów oraz cynamon ( płatki) wrzucić do miski i wymieszać. Tortownice wysmarować masłem i na spód wlać trochę ciasta, tak by przykryło dno. Następnie umyć jabłka, obrać i wyciąć gniazda nasienne. Jabłka ułożyć na blasze, do środka jabłek włożyć konfiturę. Resztę ciasta wlać na blachę, posypać migdałami i wstawić do piekarnika w 200 st.C na ok 35 minut.
7 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki żytniej
3 łyżeczki proszku do pieczenia
6 jajek
2 łyżki cukru
6 jabłek
migdały i łyżeczka cynamonu
konfitura ( ja użyłam wiśniowej konfitury babci)
Mąkę, jajka, cukier, proszek do pieczenia i ok 3 łyżki migdałów oraz cynamon ( płatki) wrzucić do miski i wymieszać. Tortownice wysmarować masłem i na spód wlać trochę ciasta, tak by przykryło dno. Następnie umyć jabłka, obrać i wyciąć gniazda nasienne. Jabłka ułożyć na blasze, do środka jabłek włożyć konfiturę. Resztę ciasta wlać na blachę, posypać migdałami i wstawić do piekarnika w 200 st.C na ok 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz