Placki ( 8 sztuk) :
1 cukinia
1 jajko
3 łyżki mąki żytniej
6 łyżek mąki przennej ( około )
olej do smażenia
ser żółty
soł i pieprz
Cukinie i ser zetrzeć na dużych oczkach, dodoać mąkę, jajko i wymieszać oraz doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na patelni z małą ilościa oleju.
Sos czosnkowy:
1 mały jogurt naturalny
2 łyżki majonezu light
2 ząbki czosnku
szczypta cukru
sól
pieprz
Do miseczki wlać jogurt i dodać majonez, sól, pieprz i cukier. Wszystko dokladnie wymieszać i na koniec wycisnąć czosnek. Jeśli nie masz wyciskarki do czosnku należy bardzo drobno pokroić lub zetrzeć na tarce.

1 cukinia
1 jajko
3 łyżki mąki żytniej
6 łyżek mąki przennej ( około )
olej do smażenia
ser żółty
soł i pieprz
Cukinie i ser zetrzeć na dużych oczkach, dodoać mąkę, jajko i wymieszać oraz doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na patelni z małą ilościa oleju.
Sos czosnkowy:
1 mały jogurt naturalny
2 łyżki majonezu light
2 ząbki czosnku
szczypta cukru
sól
pieprz
Do miseczki wlać jogurt i dodać majonez, sól, pieprz i cukier. Wszystko dokladnie wymieszać i na koniec wycisnąć czosnek. Jeśli nie masz wyciskarki do czosnku należy bardzo drobno pokroić lub zetrzeć na tarce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz