czwartek, 25 października 2012

Ciasto: krówka

Jest to podobny przepis do przepisu na krówke, który umieściłam niedawno, lecz ta jest jeszcze lepsza, bardziej krówkowa ;))

Składniki :
herbatniki ( ok 20 na jedną warstwę, polecam ekstra kruche)
2 puszki masy krówkowej o smaku orzechowym
1 puszka masy krówkowej - kajmakowej
2 budynie waniliowe
500 ml mleka
1 serek mascarpone
1 kostka masła

Przygotowanie :
Puszki masy o smaku orzechowym włożyć do wrzątku na ok 20 min. w tym czasie do miski włożyć serek mascarpone i mase krówkowa. Dokładnie wymieszać i wylać na warstwę herbatników ułożonych na blasze, ułożyć kolejną warstwę herbatników. Następnie ugotować budyń na mleku, po ostygnięciu utrzeć z kostką masła. Budyń wylać na herbatniki, ułożyć kolejną warstwę herbatników. na samą górę wylać 2 puszki masy krówkowej o smaku orzechowym i wstawić do lodówki.
                                                                                                             Smacznego ;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz