Składniki :
Rozmrozić brokuły i fasolke szparagowa, można w mikrofali.
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzać masło. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na maśle i dodać zamrożony szpinak, podsmażyć na małym ogniu. Dodać sól, pieprz, czosnek i śmietanke. Cały czas trzymać na średnim ogniu. Dodać ser i poczekać aż sie rozpuści. Po rozpuszczeniu dodać brokuły ( podzielone na małe kwiatki) i fasolke szparagowa. Poczekać jeszcze od 8 min i odstawić z ognia.
Można podawać ze startym parmezanem lub innym serem.
Smacznego
- 400 g makaronu
- 200 g szpinaku ( mrożony)
- 100 g zielonej fasolki szparagowej ( mrożona)
- 6 kwiatów brokuł (mrożone)
- 1 serek topiony ( np . Hochland śmietankowy)
- 5 plasterków żółtego sera ( np. Gouda)
- sól, pieprz, czosnek ( świeży lub granulowany)
- 1 cebula
- 200 ml śmietanki (12-18%)
Rozmrozić brokuły i fasolke szparagowa, można w mikrofali.
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzać masło. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na maśle i dodać zamrożony szpinak, podsmażyć na małym ogniu. Dodać sól, pieprz, czosnek i śmietanke. Cały czas trzymać na średnim ogniu. Dodać ser i poczekać aż sie rozpuści. Po rozpuszczeniu dodać brokuły ( podzielone na małe kwiatki) i fasolke szparagowa. Poczekać jeszcze od 8 min i odstawić z ognia.
Można podawać ze startym parmezanem lub innym serem.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz