sobota, 8 listopada 2014

Makaron z leśnymi podgrzybkami

Składniki :
  • opakowanie makaronu penne
  • ok 10 średnich podgrzybków 
  • szklanka śmietany 30%
  • 1 kostka rosołowa
  • pieprz, sól
  • łyżeczka masła 
Można użyć grzybów suszonych - przygotowywać tak samo jak świeże. 
Przygotowanie :
1. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
2. Makaron ugotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
3. Ugotowane grzyby podsmażyć na patelni z dodatkiem masła. Dodać śmietanę i ok 5 łyżek wywaru w którym gotowały się grzyby.
4. Gdyby śmietana mocno zgęstniała dodawać wywaru od grzybów, aż do uzyskania pożądanej przez siebie gęstości sosu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz