Składniki :
1. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
2. Makaron ugotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
3. Ugotowane grzyby podsmażyć na patelni z dodatkiem masła. Dodać śmietanę i ok 5 łyżek wywaru w którym gotowały się grzyby.
4. Gdyby śmietana mocno zgęstniała dodawać wywaru od grzybów, aż do uzyskania pożądanej przez siebie gęstości sosu.
- opakowanie makaronu penne
- ok 10 średnich podgrzybków
- szklanka śmietany 30%
- 1 kostka rosołowa
- pieprz, sól
- łyżeczka masła
1. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki. Ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
2. Makaron ugotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
3. Ugotowane grzyby podsmażyć na patelni z dodatkiem masła. Dodać śmietanę i ok 5 łyżek wywaru w którym gotowały się grzyby.
4. Gdyby śmietana mocno zgęstniała dodawać wywaru od grzybów, aż do uzyskania pożądanej przez siebie gęstości sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz