sobota, 26 lipca 2014

Tarta ze szpinakiem, kurczakiem i riccota

Składniki :
  • 1 ciasto na tarte
  • 1 pierś z kurczaka
  • 450 g szpinaku
  • 1 opakowanie ricotty
  • ser mozarella
  • śmietankowy ser topiony
  • czosnek granulowany, pieprz, sól
  • 1 cebula
Przygotowanie:
1. Tortownice wysmarować i ułożyć ciasto.
2. Cebule podsmażyć na patelni, dodać szpinak i doprawić.
3. Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić na małe kąski i podsmażyć.
4, Ricotte, szpinak i kurczaka wymieszać, przełożyć na ciasto.
5. Mozarelle  i ser topiony ułożyć na wierzchu tarty.
6. Zapiekać w piekarniku w 180 stC przez około 30-40 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz