Składniki :
1. Tortownice wysmarować i ułożyć ciasto.
2. Cebule podsmażyć na patelni, dodać szpinak i doprawić.
3. Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić na małe kąski i podsmażyć.
4, Ricotte, szpinak i kurczaka wymieszać, przełożyć na ciasto.
5. Mozarelle i ser topiony ułożyć na wierzchu tarty.
6. Zapiekać w piekarniku w 180 stC przez około 30-40 minut.
- 1 ciasto na tarte
- 1 pierś z kurczaka
- 450 g szpinaku
- 1 opakowanie ricotty
- ser mozarella
- śmietankowy ser topiony
- czosnek granulowany, pieprz, sól
- 1 cebula
1. Tortownice wysmarować i ułożyć ciasto.
2. Cebule podsmażyć na patelni, dodać szpinak i doprawić.
3. Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić na małe kąski i podsmażyć.
4, Ricotte, szpinak i kurczaka wymieszać, przełożyć na ciasto.
5. Mozarelle i ser topiony ułożyć na wierzchu tarty.
6. Zapiekać w piekarniku w 180 stC przez około 30-40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz