Wszystko co najbardziej lubię w jednym eklerze. Delikatne oraz chrupiące ciasto, masa budyniowa i masa krówkowa - idealne połączenie.
Składniki ( 20 sztuk ) :
1 . Margaryne zagotować w garnku z wodą. Dodać mąkę i mieszać aż ciasto będzie odchodzić od brzegów. Masę dokladnie wystudzić i utrzeć z jajkami.
2. Masę przełożyć na papier do pieczenia za pomocą łyżki. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st C, ok 30 minut . Po wystudzeniu przeciąć na pół i przełożyć kremem budynowym, przygotowanym wg instrukcji na opakowaniu.
3. Wszystkie eklery posmarować masą krówkową.
Składniki ( 20 sztuk ) :
- 1/2 kostki margaryny
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka wody
- 3 duże jajka
- budyń waniliowy
- 1/2 puszki masy krówkowej
1 . Margaryne zagotować w garnku z wodą. Dodać mąkę i mieszać aż ciasto będzie odchodzić od brzegów. Masę dokladnie wystudzić i utrzeć z jajkami.
2. Masę przełożyć na papier do pieczenia za pomocą łyżki. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st C, ok 30 minut . Po wystudzeniu przeciąć na pół i przełożyć kremem budynowym, przygotowanym wg instrukcji na opakowaniu.
3. Wszystkie eklery posmarować masą krówkową.
Wyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńEkleerr, kocham<3
OdpowiedzUsuńPiekłam wczoraj.Eklery wyszły super. Dziś są twarde. Jak je przechować? Trzymałam pod ściereczką, nienadziewane żeby nie wyschly i nic to nie dało 🤔
OdpowiedzUsuń