sobota, 13 lipca 2013

Eklery

Wszystko co najbardziej lubię w jednym eklerze. Delikatne oraz chrupiące ciasto, masa budyniowa i masa krówkowa - idealne połączenie.


Składniki ( 20 sztuk )  :
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 szklanka mąki 
  • 1 szklanka wody
  • 3 duże jajka
Dodatkowo:
  • budyń waniliowy
  • 1/2 puszki masy krówkowej
Przygotowanie :
1 . Margaryne zagotować w garnku z wodą. Dodać mąkę i mieszać aż ciasto będzie odchodzić od brzegów.  Masę dokladnie wystudzić i utrzeć z jajkami.
2. Masę przełożyć na papier do pieczenia za pomocą łyżki. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st C,  ok 30 minut . Po wystudzeniu przeciąć na pół i przełożyć kremem budynowym, przygotowanym wg instrukcji na opakowaniu.
3. Wszystkie eklery posmarować masą krówkową.

3 komentarze:

  1. Wyglądają przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piekłam wczoraj.Eklery wyszły super. Dziś są twarde. Jak je przechować? Trzymałam pod ściereczką, nienadziewane żeby nie wyschly i nic to nie dało 🤔

    OdpowiedzUsuń