czwartek, 7 marca 2013

Placki ziemniaczane z sosem śmietanowo-koperkowym

Placki ziemniaczane można je jeść na słodko i wytrawnie. Ja, polecam sosem śmietanowo-koperkowym lub z cukrem.

Składniki ( na ok 10 średnich placków) :
  • 5 dużych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz
  • śmietana Szczeciniecka 18%
  • koperek
Przygotowanie :
1. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Dodać jajko, mąkę i przyprawy, wszystko wymieszać.
2 .Piec na rozgrzanym oleju aż się zrumienią.
3. Koperek umyć i pokroić, dodać do śmietany i przyprawić solą, wszystko wymieszać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz